Sms lån

Sms lån

Ett sms lån är ett lånealternativ för dig som är i behov av att låna pengar snabbt och enkelt. Smslånet kan också kallas för snabblån, mikrolån eller blancolån om man så vill. Oavsett vilket namn man än väljer att använda sig av så är detta ett lån utan säkerhet med flera olika fördelar och villkor helt klart värda att se över.

Just namnet sms lån har tidigare haft ett sämre rykte, men då branschen verkligen har förändrats till det bättre de senaste åren vad gäller bl.a. kontroll och lagstiftning så kan det numera också vara ett bra alternativ för dig som behöver ett snabbt lån.

Idag så finns det massor av olika långivare och kreditbolag i Sverige och det kan ibland kännas som att det poppar upp nya företag dagligen. Då konkurrensen också är stenhård mellan företagen så tävlar de ofta om att överträffa varandra med allt bättre lånevillkor och erbjudanden, allt för att locka nya kunder.

För att enbart ta ett exempel på detta så är det många kreditbolag idag som tex. kan erbjuda sms lån utan ränta till alla nya kunder, något som bara detta gör det till ett utmärkt lånealternativ.

Precis som när det gäller alla olika typer av lån så varierar fördelar, krav och villkor stort från företag till företag och där en jämförelse dom emellan alltid är det bästa alternativet.

Det olika sms lån och företag inom branschen ändå har gemensamt är att beloppen som går att låna oftast är mindre summor, från ca. 1000 kr som minsta summa och upp till ca. 10 000 kr är vad som ofta erbjuds.

Ansökningsprocessen är väldigt snabb och smidig och där du kan låna pengar direkt på kontot. Hur snabbt du får dina pengar in på kontot varierar mellan företagen men kan ta allt ifrån några minuter och upp till senast något dygn efter att du blivit beviljad lånet. Många långivare erbjuder också utbetalning under helger, sms lån med betalningsanmärkning och som vi varit inne på tidigare sms lån utan ränta för sina nya kunder.

Alla dessa fördelar är också något som fler och fler kunder får upp ögonen för, men det finns som alltid saker vad gäller krav och villkor att först se över innan du bestämmer dig för vad som är bästa sms lån för dig och din situation.

Låt oss först hjälpa dig på traven med allt du behöver veta innan du bestämmer dig. På så vis så kan du också en betydligt bättre deal och som kan göra att du kan spara både hundralappar som tusenlappar.

Sms lån direkt

Att ta ett smslån direkt kan verka lockande då man kan skicka iväg sin ansökan på ett ögonblick och även få svar på sin ansökan i nästa ögonblick, något som är en av de olika fördelarna som många kunder som sagt också uppskattar.

Även om det för många kan kännas väldigt enkelt och lätt att på så vis ta ett snabbt lån så finns det ändå olika villkor och saker som du ändå först behöver ta i beaktande.

Till att börja med, se först och främst över hur mycket du behöver låna. Du behöver sedan se över hur hög ränta som de olika långivarna har att erbjuda dig. Du vill självklart få ett lån med så låg räntekostnad som det bara är möjligt för dig.

Se även över andra villkor för ditt lån och dina villkor för återbetalning och glöm aldrig att även läsa det finstilta, det är alltid värt att ta denna lilla extra tid som detta faktiskt tar.

Ett par vanliga misstag som många gör är först och främst att skicka ut en ansökan till flera olika långivare samtidigt i tron om att detta ska öka chanserna att man åtminstone ska få ett eller flera små lån godkända.

Detta ökar inte chanserna, utan precis tvärtom så ökar det riskerna att du kommer bli nekad på dina ansökningar då långivarna kommer att göra en kreditupplysning på varje inskickad ansökan, att ha många upplysningar är alltså inte något som kommer att vara positivt för dig och ditt kreditbetyg.

Ett annat vanligt misstag som många kunder också gör är att inte först ha tagit reda på hur mycket pengar man faktiskt behöver låna, man gissar summan helt enkelt.

Detta kan göra att man sedan ser att summan som man först ansökte om lån för (och kanske också fick beviljat) helt enkelt inte räcker till för det man behöver lånet till.

Ett exempel på detta kan tex. Vara om din bil går sönder och du tror att det kommer att kosta 5000 kr att laga bilen men att bilverkstaden istället upplyser dig om att det istället kommer att kosta 10 000 kr.

Ett inte så ovanligt exempel där det också finns många liknande andra exempel men där det oavsett kan bli svårt att få låna ytterligare 5000 kr då du redan har ett aktivt pågående lån.

Här behöver du som oftast återbetala ditt pågående lån till fullo innan du kan ta ett ytterligare lån på de resterande 5000 kronorna. Så för att summera, var säker på hur mycket du verkligen behöver låna innan du skickar in din låneansökan.

Sms lån utan UC

Att ta ett sms lån utan UC är det verkligen möjligt? Ja det är det, men låt oss först och främst reda ut detta begrepp som många kunder idag ofta missuppfattar.

Man ser ofta jämförelsesajter och långivare locka med ”Smslån utan UC”, men vad betyder egentligen UC? Jo UC är förkortningen för Upplysningscentralen. Företaget Upplysningscentralen är Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag och bildades redan 1977.

Det många helt enkelt utnyttjar är det misstag som många kunder gör när de förväxlar ”smslån utan UC” med att det inte kommer att göras någon kreditprövning på dom i samband med när man ansöker om ett sms lån direkt.

En kreditprövning tas alltid på alla människor som vill ansöka om ett lån, oavsett hur litet eller hur stort lånet man än ansöker om är. Anledningen till detta är att det är lagstiftat enligt Sveriges Rikes Lag att så måste göras, så detta är helt enkelt något som man aldrig någonsin kan komma undan.

Ett ”sms lån utan UC” innebär i själva verket att det är ett annat kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen som man använder sig av. Andra kända kreditupplysningsföretag som är välkända och som många långivare använder sig av i Sverige är tex. Creditsafe och Bisnode.

Smslån med betalningsanmärkning

Här kommer en av det absolut största fördelarna med denna typ av snabblån, du har möjlighet att få ditt lån beviljat även om du skulle ha en betalningsanmärkning.

Idag finns statistik från UC (Upplysningscentralen) som visar att över en halv miljon svenskar idag har en eller flera betalningsanmärkningar.

Att ha en betalningsanmärkning är såklart inte något positivt men behöver inte per automatik betyda att man har en dålig eller t.o.m. usel ekonomi. En glömd faktura på en väldigt liten summa skulle tex. Kunna leda till att man får en betalningsanmärkning.

Tidigare så sade många banker och andra långivare blankt nej till kunder som ansökte om ett lån om det visade sig att kunden hade en betalningsanmärkning.

Idag som tur är så vet banker och långivare bättre, ett möjligt lån behöver ses utifrån individens möjlighet att faktiskt klara av att avbetala ett lån och att det inte automatiskt sägs nej enbart för att man råkar ha en betalningsanmärkning.

Att få ett sms lån trots betalningsanmärkning är alltså fullt möjligt idag. Det är dock inte alla långivare som kan erbjuda detta till sina kunder.

Så vet du på förhand om att du har en eller flera aktiva betalningsanmärkningar så behöver du också se över vem eller vilka av de olika långivarna på den svenska marknaden som ändå kan bevilja dig ett lån.

Förutom att bevilja sms lån trots betalningsanmärkning så finns det också flera företag som kan bevilja sms lån utan inkomst, en annan uppskattad fördel bland många kunder.

Gör dock inte det vanliga misstaget att ta för givet att alla långivare och kreditbolag använder sig av dessa tjänster, jämför som alltid företag mot företag för att hitta bästa sms lån.

Sms lån utan kreditprövning

Som vi redan har varit inne på tidigare så är det vanligt att man kan se många jämförelsesajter locka med ”smslån utan kreditprövning”.

Så för att klargöra detta ytterligare så spelar det helt enkelt ingen roll vilket typ av lån som man än vill ansöka om eller hur stor eller hur liten summan är som man vill ansöka om, en kreditprövning görs alltid enligt svensk lag och är något som man aldrig kommer att kunna undvika som kund.

Även om ett sms lån utan kreditprövning inte är möjligt så kan ändå låneformen vara ett riktigt bra lånealternativ för dig som kund om du behöver ett smslån snabbt och där du kan låna pengar direkt på kontot.

Var bara som sagt fullt på det klara med att din vardagsekonomi kommer att klara av denna extra utgift som snabba lån (och alla andra typer av lån) också innebär.

Kom också ihåg att det idag finns flera olika långivare på den svenska marknaden som lockar med smslån utan ränta till alla nya kunder, något som också är klart värt att se över om du har bestämt dig för just det här lånealternativet.