Bra företag för nya och etablerade företag

Företagslån

Ett företagslån kan vara ett riktigt bra lånealternativ för dig som tex. vill starta ett eget företag, köpa ett befintligt företag eller för dig som vill expandera och investera i din redan existerande verksamhet.

Då banker och långivare även kan ta tillgångar som ditt företags lokaler, varulager eller utrustning som sin säkerhet så finns det även möjligheter att du också kan få ett företagslån med riktigt goda lånevillkor.

Innan det blir aktuellt att jämföra förmånliga företagslån hos olika banker och långivare så behöver du vara övertygad om att du också verkligen vill satsa på ett liv som företagare.

Att jobba med ett eget företag är också en helt fantastisk möjlighet att jobba med sin passion och i många fall en dröm som man kanske har haft under många år men det ställer även en hel del stora krav på dig som privatperson.

Till att börja med så behöver du vara säker på att du också har en affärsplan och en företagsidé som verkligen håller i alla väder. Har du ingen aning om hur du gör dessa så kan du alltid få god hjälp hos Almi med dessa saker.

Att ta hjälp av Almi med en affärsplan och din företagsidé är också helt och hållet gratis och något som vi alltid rekommenderar dig att också göra om du känner att du behöver det.

Vid företagslån precis som vid alla andra typer av lån så kommer din kreditvärdighet att vara en av de viktigaste faktorerna till hur bra villkor som du faktiskt kan få på ditt företagslån.

Vet du på förhand med dig att din kreditvärdighet är god så ska du utan tvekan ta möjligheten att diskutera och förhandla med flera banker för att få så bra villkor som möjligt.

Skulle du däremot ha en kreditvärdighet som innehåller flera kreditupplysningar som betalningsanmärkningar så innebär inte detta att din företagsdröm är förlorad per automatik, det försvårar enbart processen en aning.

Att starta ett eget företag är oftast en process som även kan ta en längre tid. Vet du samtidigt om att din kreditvärdighet behöver förbättras så ta då chansen att göra allt som du kan för att också förbättra denna innan du ansöker om ett företagslån.

Var helt enkelt ute i god tid med att förbättra din kreditvärdighet så får du också bättre möjligheter längre fram till ett förmånligare lån.

Skulle du inte lyckas förbättra din kreditvärdighet nämnvärt så finns det ändå fortsatt möjligheter till att få ett företagslån beviljat.

Vid detta senare exempel så får man oftast se sig om hos andra långivare och då utanför de traditionella storbankerna för att kunna få ett företagslån, oftast dock till en högre ränta.

Jämför företagslån

Även vid företagslån så gäller det att jämföra lån för att hitta det som är det förmånligaste lånet med de villkor som också är acceptabla för dig.

Precis som vid alla andra lånetyper så kommer det också att tas en kreditupplysning när du väl ansöker om ditt företagslån.

Det skrivs ofta om att man kan ansöka om lån utan kreditupplysning eller lån utan UC, det är väldigt viktigt att veta om att det enligt svensk lag alltid kommer att tas en kreditupplysning när man ansöker om ett lån (oavsett vilken typ av lån det än gäller). Detta gäller även oavsett hur stor eller hur liten den önskade lånesumman än är.

Det misstag som många gör här är att förknippa namnet UC med att betyda just kreditupplysning. Det UC egentligen betyder är Upplysningscentralen, företaget Upplysningscentralen är Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag.

Så för att förtydliga allt ytterligare, om man på någon webbplats eller hos någon långivare skulle se att det erbjuds ”lån utan UC” så betyder det helt enkelt att företaget gör sina kreditupplysningar hos något av de andra Svenska kredituppslysningsföretagen än hos UC.

Så om du vill hitta ett riktigt bra och förmånligt företagslån utanför någon hos de kända svenska storbankerna som tex. Handelsbanken, Swedbank, SEB eller Nordea, så kan det vara bra att använda sig av en bra låneförmedling.

En låneförmedling samarbetar med flera olika långivare men tar enbart en enda kreditupplysning. På så vis så kan du få flera olika lånerbjudanden att ta ställning till utan att det tas flera än en enda kreditupplysning, något som är betydligt bättre än att själv ansöka hos flera olika långivare och då få ta konsekvenserna av att flera kreditupplysningar tas.

Sveriges bästa företagslån

Det finns mängder av olika företagslån att ansöka om på den svenska marknaden, för att du ska hitta bästa företagslån för just dig så behöver du också jämföra lån för lån.

Förutom detta så finns det också en hel del andra saker att ta i beaktande innan det är dags att skicka iväg sin låneansökan. Som vi redan varit inne på så gäller det att först och främst ha en bra affärsplan och en hållbar företagsidé, något som Almi gärna hjälper dig med.

För att kunna hjälpa dig på traven i din dröm om att äntligen få komma igång med ditt företag så har vi också några ytterligare tips till dig.

  • Ta en funderare över om du ska gå all in med ditt företag på en gång eller om du till en början ska ha kvar din trygghetsanställning hel- eller deltid. Med en trygghetsanställning kvar som en start så kommer du ändå ha en viss inkomst som kan vara bra att ha till en start.
  • Gör en noggrann och ärlig budget ner till minsta siffra. Du behöver också ha koll på hur mycket pengar som du faktiskt kommer att behöva låna. Att tex. Begära samt att få ett lån på 50 000 kr beviljat till en början för att sedan upptäcka att man kanske i själva verket behöver låna ytterligare 50 000 kr kan bli svårt. Så var på det klara med hur mycket du faktiskt kommer att behöva låna totalt sett redan från start.
  • Var förberedd på att du kommer att få göra allt och lite till i ditt företag till en start. Försök också att omge dig med personer som kan komplettera dina egna färdigheter och kunskaper för att på så vis också skapa bästa möjliga förutsättningar för dig och ditt företag.
  • En otroligt viktig sak att komma ihåg är att du inte kan förvänta dig att du kunna precis allt som gäller ditt företag och saker kring det. I din roll som företagare så kommer du att få lära dig massor av nya saker varje dag. Den absolut viktigaste egenskapen som du som företagare behöver ha är viljan! Att ha viljan att vilja lyckas mer än någonting annat kommer också göra att ditt företag kommer att bli framgångsrikt på sikt.

Så, om du nu är i behov av kapital och redo för att företagsdrömmen inte bara ska stanna vid just en dröm så är det nu också dags att börja jämföra företagslån.

Den extra lilla tid som du behöver för att jämföra lånevillkor hos olika banker och långivare kan göra att du också sparar flera tusenlappar varje månad, tid som helt enkelt är väl investerad för dig som också vill lyckas med ditt företag.