Lån med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkning

Att ansöka om att låna pengar med betalningsanmärkningar är något som idag inte bara är fullt möjligt utan som även är mycket vanligt.

Det finns statistik från Upplysningscentralen som visar att vi nu är över en halv miljon svenskar som har en eller flera betalningsanmärkningar, siffror som också ökar för varje år som går.

För bara några få år sedan så hade det direkt varit kalla handen från din traditionella storbank om du skulle ha ansökt om ett lån hos dom med en aktiv betalningsanmärkning.

Även om Sveriges storbanker fortsatt oftast säger nej om du ansöker om ett lån med betalningsanmärkning så finns det idag ett stort urval av andra kreditbolag som istället säger ja till dig som är i behov av ett lån trots betalningsanmärkning.

Ett lån ska alltid ses som en sista utväg för att lösa en situation som inte går att lösas på ett annat vis än med just ett lån. Du behöver också veta om att du med säkerhet kommer att kunna avbetala det kommande lånet.

Vilken eller vilka långivare som faktiskt också kan erbjuda dig ett lån med betalningsanmärkning är något som du först också behöver se över.

Ta inte för givet på förhand att alla långivare som du kan hitta på diverse jämförelsesajter kan erbjuda dig ett lån med betalningsanmärkning. Detta är alltid viktigt att veta om då det annars kommer att tas en kreditupplysning helt i onödan.

Låna pengar med betalningsanmärkning

Att ta lån trots betalningsanmärkning eller t.o.m. lån utan kreditvärdighet ställer också höga krav på dig som låntagare.

Du behöver vara ärlig mot dig själv genom att på förhand ha gjort en uppriktig som noggrann budgetering av din ekonomi som också ska visa att du faktiskt klarar av att avbetala ett lån.

Det är också bra att vara medveten om att ett lån trots betalningsanmärkning också ofta innebär att du kan få en högre räntekostnad på ditt lån.

Var som sagt på ditt klara med att du verkligen behöver låna pengar samt att du kan avbetala ditt lån genom dina sammanlagda inkomster som du har varje månad.

Om du efter att du har tagit ett lån ändå inser att du inte kommer att klara av att göra en återbetalning så bör du först och främst kontakta din långivare. Många långivare är resonliga som villiga att göra upp en ny betalningsplan med dig. I vissa fall så kan långivaren också godkänna att du t.o.m. Får skjuta upp din betalning.

Om ingen överenskommelse eller ny betalningsplan med din långivare kan göras, vad kan då hända om du inte återbetalar sitt lån i tid? Om man inte betalar sitt lån i tid så kommer man till att börja med få en betalningspåminnelse som innebär ytterligare en avgiftskostnad.

Om man trots påminnelser från långivaren ändå inte betalar sin skuld så kommer långivaren att skicka vidare din faktura till ett inkassoföretag som kommer att lägga på en ytterligare avgift på din obetalda faktura.

Om du inte betalar i detta steg så kan din långivare ansöka om ett s.k. betalningsföreläggande hos den svenska kronofogdemyndigheten. Skulle detta ske så tillkommer ytterligare 680 kronor och du riskerar även att få ytterligare betalningsanmärkningar registrerade på dig.

Kronofogden har sedan i sin tur laglig rätt att driva in din skuld genom att Tex. Göra utmätning av din lön, detta innebär i sådana fall att Kronofogdemyndigheten kommer att ta en del av din lön varje månad tills dess att din skuld helt och hållet är betald.

Kan man få lån med betalningsanmärkning?

Det korta svaret på denna fråga är ja, detta gäller också om du är i behov av att låna pengar utan uc och med betalningsanmärkningar. Vem eller vilka av de olika långivarna på den svenska marknaden som kan erbjuda dig detta är upp till dig själv att först se över.

Det är långt ifrån enkelt att få ett lån beviljat när du är just i den här situationen och det är som sagt också bra att vara medveten om att du som oftast också kommer att få en högre räntekostnad på ett ev. lån än om du inte skulle ha någon anmärkning.

När du väl har sett över vem eller vilka som ändå kan erbjuda dig ett lån med anmärkning och du är redo att skicka in din ansökan så kommer företaget som du vill låna pengar hos alltid att göra en individuell kreditprövning. Här är det viktigast att du har en registrerad årsinkomst, är över 18 år och inte har någon aktuell skuld hos Kronofogden.

När man som kund vill låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet så är det också en lånetyp som oftast kommer med flera specifika lånevillkor tillsammans med en högre ränta än vad andra lånetyper gör. Här behöver du alltid först ta reda på exakt vad som gäller hos varje specifik långivare innan du skickar in din ansökan.

Lån med betalningsanmärkningar och skulder

Att ha betalningsanmärkningar är idag inte alls något som är ovanligt på något viss. Att ha en eller flera skulder för lånetyper som privatlån, bolån, billån eller snabblån är såklart något som är än vanligare. Faktum är att det är väldigt få människor i Sverige som aldrig har eller någonsin har haft ett lån överhuvudtaget.

Som vi redan har varit inne på så är det inte lätt att få ett lån beviljat när man har betalningsanmärkningar och skulder, anledningen till detta är såklart att många långivare drar öronen åt sig när låntagaren har en kredithistoria som är negativ.

Att ta lån för att betala andra lån är sällan heller det bästa alternativet, det finns dock undantag. Ett av dessa undantag kan som exempel vara när man får möjlighet att samla flera dyra krediter och lån som har högre ränta hos en enda långivare till en lägre ränta.

I dessa fall så skulle den nya långivaren kunna lösa alla de andra lånen mot att du har ett enda större lån hos den enda och nya långivaren, som sagt till en lägre ränta många gånger men ofta till en längre löptid.

Är du osäker om vad som är möjligt så tveka inte att höra av dig till olika långivare och hör efter vad som är möjligt för dig.

Kom bara ihåg att inte stressa iväg flera ansökningar till olika långivare om detta då det i sådana fall kommer att tas ett flertal nya kreditupplysningar på dig. Gör inte misstaget att tro att detta skulle öka dina chanser att få ett nytt lån beviljat, tvärtom så skulle det istället försvåra dina chanser till att få ett nytt lån.

Lån trots kronofogden

Något som också är vanligt (och växande) är att fler och flera hamnar i Kronofogdens register, detta kan såklart bero på massor av olika individuella anledningar och förutsättningar.

Oavsett hur man än har hamnat med ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden så är det väldigt få långivare som kommer att vara villiga att bevilja dig ett ytterligare lån just p.g.a. detta.

Att ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden innebär att din skuld inte ännu är helt av betald. Efter det att din skuld är betald hos Kronofogden så kommer du att stå kvar i deras register i 3 års tid.

Kronofogden är också i sin lagliga rätta att göra en s.k. utmätning av dig, dina intäkter och dina tillgångar. Detta kan som exempel innebära att de drar en viss del av din månadslön som går till dina fordringsägare tills dess att din skuld är betald och klar.

Även om det är väldigt svårt att få beviljat ett lån trots aktuell skuld hos Kronofogden så finns det ändå ett fåtal långivare i Sverige som ändå efter noggrann kontroll skulle kunna erbjuda dig detta, värt att veta om är att det oftast kommer med villkor om höga räntor.

Är du i situationen att du p.g.a. många skulder och höga lån har omöjligt att kunna se något ljus i mörkret för din ekonomi? Då är det värt att du ser över dina möjligheter att få hjälp med skuldsanering för dina lån. Detta kan du också läsa mera om på Kronofogdemyndighetens hemsida.

Många kommuner erbjuder också gratiskurser och utbildningar om hur du kan bli bättre på att sköta din vardagsekonomi och där områden som hur man kan minska sina utgifter som hur man kan göra för att öka sina intäkter kan ingå. Ring och hör efter med den kommun som du bor i om just din kommun också kan erbjuda denna möjlighet.