Ta Smslån

Hitta rätt smslån

Att tänka på!

Tänk alltid på att det kostar pengar att ta ett lån. Du skall kunna betala tillbaka lånet inom rimlig tid utan att ta allt för stora ekonomiska risker. Själva tanken med att ta ett smslån är att du skall använda det till att lösa tillfälliga ekonomiska problem. Lånen skall inte ses som ett sätt att underlätta privatkonsumtion, i så fall är du helt fel ute!

Snabblanet.nu är en sida som hjälper dig att hitta ett lån som passar dig bra. Om du klickar på loggan i listorna så kommer du direkt till långivarens hemsida. Om du klickar på länken som heter ”läs” så kan du läsa recensionen av respektive långivare. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig som låntagare att hitta rätt lån och därför ser du en lista med långivare högst upp på alla sidor utom på recensionerna.

På senare tid så har smslån fått ett mycket dåligt rykte, och kanske har du till och med blivit varnad av människor i din omgivning för hur riskfyllt det är med den här typen av krediter eller nya snabblån utan UC där du får pengar direkt. Sanningen är att smslån, precis som andra typer av lån, blir dyrare än beräknat om man inte betalar tillbaka i tid. Men där upphör egentligen likheterna, och eftersom den här lånetypen inte är samma sak som ett banklån så bör de heller inte jämföras med varandra.

Rädda vardagen med ett smslån

Att låna pengar på det här sättet är istället för många ett snabbt sätt att komma till rätta med tillfälliga bekymmer, och om du vet att din ekonomi snart ordnar till sig och du kommer att kunna betala tillbaka lånet, så är smslån till och med väldigt enkelt och praktiskt. De flesta andra kreditgivare så som banker har en mer komplicerad och tidskrävande ansökningsprocess för den som vill låna pengar, men med smslån så har du ofta pengarna på ditt konto inom några minuter från det att du blivit godkänd. Att låna pengar behöver ju dessutom inte alltid handla om att lösa problem, det kan ju vara så att du vill köpa något också. Vad du tänker använda pengarna till är inget som vare sig vi eller de olika långivarna lägger sig i, utan det är helt upp till dig.

Många av aktörerna på marknaden för smslån är generösa på det sättet att de godkänner ansökningar även från personer med betalningsanmärkningar. Istället för att lasta dig för tidigare misstag så tittar man på hur din betalningsförmåga ser ut just nu. Det innebär i praktiken att du som har en månadslön samtidigt som du saknar nuvarande skulder hos kronofogden har goda förutsättningar att beviljas lån, men varje ansökan prövas individuellt och du får svar inom bara några minuter.

Sannblanet.nu samarbetar med flera långivare för att kunna förmedla smslån med bästa möjliga villkor till våra kunder. Tänk därför på att även om du får låna pengar från flera av Snabblanets samarbetspartners så kommer skillnader i ränta och återbetalningstid påverka din månadskostnad, även om summan du lånar är den samma. Här nedan ser du exempel på hur stor din månadskostnad skulle bli hos några olika långivare om du beslutar att ansöka om ett lån på 10 000 kronor med olika återbetalningstider. Vi samarbetar med fler företag som du kan läsa mer om här på hemsidan men dessa har vi tagit som exempel.

Hitta det bästa smslånet för dig

Till lånebeloppet läggs hos vissa långivare en uppläggningsavgift som du också måste betala tillbaka, och den är inräknad i månadskostnaderna ovan. Alla företag har dock inte en sådan avgift och även bland de som använder sig av uppläggningsavgift så kan beloppet variera. Du kan själv se på respektive långivares hemsida hur det ligger till med eventuella avgifter. Där kan du också se hur mycket extra du måste betala ifall du någon månad inte betalar din amortering i tid, men oftast brukar dröjsmålsräntan motsvara lånets ränta, plus någon procent. Du måste alltid betala dröjsmålsränta för ditt smslån för den totala tiden som din inbetalning är sen, och kostnaden kan därför snabbt springa iväg om du inte följer din avbetalningsplan. Ifall du skulle vara mycket sen med din inbetalning så kan det hända att du måste betala både påminnelseavgift och inkassokostnader vilket ytterligare fördyrar din lånesituation.

Tänk på att välja det smslån vars månadskostnad och återbetalningstid passar din personliga ekonomi bäst, och var realistisk när du bedömer din egen betalningsförmåga. Att låna pengar och sedan inte betala tillbaka enligt den överenskomna återbetalningsplanen kan, som du nu har förstått, bli en mycket kostsam historia. Låna aldrig mer pengar än du behöver även om du skulle beviljas en större summa, och följ din avbetalningsplan genom att betala månadskostnaden i god tid varje månad.

För den som följer sin avbetalningsplan och betalar i tid varje månad tills lånet är helt återbetalt så finns ofta möjlighet att ta nya krediter hos samma företag i framtiden. Den som skött sig kan då många gånger förhandla om både räntor och eventuella avgifter nästa gång som han eller hon vill låna pengar.