Mobil sms lån

Baksidan med sms lån

Sms lån är ett mycket het och infekterat samtalsämne både i media och hemma i hushållen, inte minst nu när jul står inför portarna. Den heta punkten som alla talar om är räntorna. Det är räntor på flera 1000% som man tycker är ockerräntor, till en viss del kan jag hålla med om detta.

Fast man ska vara medveten om en detalj. De tar ut höga räntor men eftersom låneperioderna är så korta, blir den faktiska summan man ska betala tillbaks inte så enorm som många tror. Det stora problemet infaller om man inte klarar av att betala lånet i tid.

Förlängd låneperiod

Då erbjuds man oftast att förlänga sitt lån, mot en en ganska högavgift samt att räntan fortsätter ticka och den tickar vid detta laget allt fortare. Det är nu som man riskerar att fastna i riktigt stora problem. Det är nu de höga räntor blir en enormt stor belastning.

Om man lånet inte betalas vid denna tidpunkt och det går vidare till inkasso blir skulden snabbt enormt stor. Ytterligare en stor problempunkt är att personer med en redan svag ekonomi lockas till att ansöka om dessa lån.

Återbetalningskraft saknas

Allt som oftast blir de beviljade lån hos många aktörer trots att återbetalningskraft kanske saknas. När de sen för problem med återbetalning så staplar sig straffavgifter och räntorna på varandra vilket ofta leder till att de söker nya lån, för att lösa de gamla lånen sen är spiralen igång.

Själv skulle jag undvika denna typ av lån och istället ansöka om ett så kallat blancolån.
De finns idag många olika kreditbolag man kan vända sig till. Fördelen med dessa lånen jämfört med sms lån är att de har betydligt lägre räntor och man tar dessa lån under betydligt längre period.

Lägre månadskostnad

Då detta leder till att månadskostnaden blir mycket lägre. Men kraven för att bli beviljad ett sådant lån är betydligt högre, vilket gör att det krävs en stabil ekonomi. Så de personer som verkligen skulle behöva få ett blankolån för att kunna lösa sina dyra sms lån blir oftast nekade.

Så om man har en ostadig ekonomi, tänk efter en extra gång innan man köper en ny mobil, dator eller någon annan produkt. Se till att det finns pengar kvar på kontot efter ett konsumtions köp och handla aldrig på kredit.